http://www.sladkaema.com/ako-som-upiekla-svoj-prvy-reindling/
A ako to dopadlo u nás! :-))
Na prípravu Reindlingu som použila tmavú bezlepkovú múku. Takže som bola pripravená na to, že z toho nič jemnučké a nadýchané z rúry nevyjde. Veď ani nevyšlo! :-) Hrozienkový a jablkovo-orechový reindling skôr pripomínali ovocné tmavé chleby!
Aké ingrediencie som použila, si pozrite na fotkách. Upozorňujem, že na vymazanie foriem na pečenie sme začali používať kokosový tuk, pretože horúčavy v rúre znaša lepšie než iné tuky. Okrem toho je zdravší.
Sušené droždie bolo takisto bezlepkové, vanilka Bourbon, na vanilínový cukor s umelou arómou sa v obchode ani nepozrieme. Pravého masla som pridala poriadne, z toho strach nemáme. Aj medu som dala po niekoľko polievkových lyžíc do každého reindlingu. Vlašské orechy sme mali od starých rodičov z ich záhrady.
Takže, prajem nám dobrú chuť! Nabudúce však určite siahnem po BIELEJ bezlepkovej múke určenej na prípravu koláčov.
POZOR, POZOR!
Bezlepkové pečivo nie je vôbec diétne. Je skôr viac kalorické ako z klasickej múky. Obsahuje vysoké percento kukurice a tá sa predsa dáva chovným zvieratám, aby rýchlo priberali. Takisto kukuričná múka je kalorickejšia než obyčajná! Nemýľte si preto bezlepkové stravovanie s diétou! Mäso pripravené bez múky so zeleninovou prílohou bez pečiva je síce to pravé orechové pre celiatika, ale túto kombináciu zaraďujeme do delenej stravy predsa. Ak sa teda chcete stravovať bezlepkovo, aby ste schudli, majte na pamäti, že potom musíte vylúčiť aj bezlepkové pečivo. A tak sa vlastne dostanete k delenej strave. Bezlepkovú stravu musia jesť celiatici, ktorí túto diagnúzu majú potvrdenú lekárom. Ak celiatik nie ste a glutém vám problém nerobí, zbytočne sa neznásiľňujte. Voľte iné jednoduchšie a diétnejšie formy stravovania.
 |
Na počudovanie cesto celkom dobre vykyslo |
 |
Vzduchové bublinky, ktoré vznikli počas kysnutia |
 |
Jablkovo-orechová plnka s maslom a medom |
 |
Toto je hrozienkovo-medová plnka s plátkami masla |
 |
Do formy vľavo som dala viac cesta, preto je vyššie ... obe cestá rátli rovnako |
 |
Naše ingrediencie |
 |
Tak túto zemiakovú hmotu máme z maďarskej lekárne - pomáha držať tvar koláčov, chlebov, palaciniek ... proste robí to isté ako lepok - akurát celiatikom neškodí. |
 |
Kokosový tuk |
 |
Hrozienkový reindling |
 |
Jablkovo-irechový reindling |
 |
Nabudúce nebudem špekulovať a použijem bielu bezlepkovú múku na pečenie jemných koláčov a tmavú si nechám trebárs na prípravu slaného pečiva - aj keď to je jednoduchšie kúpiť ako sa s nim piplať doma! |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára