štvrtok 1. mája 2014

Na sobotu: Penne carbonara

Toto jedlo sice tvoria spagety, ale penne nasiaknu omacku ovela lepsie.

Takze:
Pancettu na tenucke platky. Plus aj inu taliansku tmavsiu sunku.
Olej.
4 zltky. Sladka smotana (200 ml)
Petrzlen - vela.
Parmezan.
Cestoviny.


Na panvici oprazim do chrumkava slaninu. Vyberieme. Oprazime aj dalsiu sunku. Vyberieme.
Dame varit cestoviny (najlepsie v tej istej panvici, ktoru nevycistime, ale nalejeme do nej vodu).
Do vacsej misy dame 4 zltka, smotanu, nakrajanu petrzlenovu vnat, nastruhany parmezan, natrhame slaninu so sunku a tiez pridame do misy.
Uvarene cestoviny vyberame z panvice a davame rovno do misy. Kedze su horuce - uvaria zltka. Premiesavame. Cestoviny sa zacnu lesknut a omacka casom zhustne.

Na tanieri ozdobi e kazdu porciu celou pancetou, parmezanom a vnatkou!

Maxac sa bude oblizovat za usami!!! :-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára